2011.04.19. 16:37
Kaszinótojásos muffin
Megérkezett az első, tipikus húsvéti muffinunk! Szinte minden húsvéti vendégváró étel között szerepel a kaszinótojás, így mi sem hagyhattuk ki.
Van itt franciasaláta, főtt tojás, sonka, tojáskrém, de nem a szokványos módon, ahogy ezt tőlünk már megszokhattátok.
Tészta:
(6 db nagyobb muffinhoz)
-150 g liszt
-2 db tojás
-1,5 dl olívaolaj
-1 dl tej
-só
-3 lapos tk sütőpor
-pirított sonka
-fél bögre reszelt sajt
Mi most is telhetetlenek voltunk, ezért főtt tojás szeleteket is nyomkodtunk a tésztába sütés előtt. A hozzávalókat összekevertük, majd betettük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Nekünk 20 perc alatt lett kész a tészta, de ha neked légkeverős a sütőd elég lesz 15 perc is.
Tojáskrém:
- 3 főtt tojás sárgáját külön tálba gyűjtöttük, a többit pedig hozzákevertük.
- 1 ek majonéz
- 1 ek mustár
- 2 ek tejföl
- egy csipetnyi bors, só
- 30 g margarin
- petrezselyem
Villával krémes állagúra nyomkodtuk a masszát, majd habzsákba töltöttük és úgy díszítettük a muffinok tetejét, illetve a kibelezett tojásfehérjéket.
Franciasaláta:
- vegyeszöldség franciasalátához (sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük)
- tartármártás (tejföl, majonéz, kevés mustár, bors, só)
A kettőt összedolgozzuk, de csak egy-két keveréssel, hogy ne legyen ragacsos.
Délutánra a barátnőinket vártuk vendégségbe. A csajoknak láthatóan nagyon tetszett a húsvéti menü:)
A franciasaláta akkor lesz a legfinomabb, ha a készítés után egy napig állni hagyod a hűtőben, de nálunk nem 'élte meg' a másnapot.
Így is nagyon finom és laktató volt!
PS. Holnap a nyuszi kedvencét sütjük meg. Készül a répás muffin a muffinmaffián!
Üdv, Ami és Nóri
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.