2011.07.12. 15:27
Cukor- és tartósítószer mentes meggybefőtt
A természetesség útján haladva elkészítettük egy ismerősünk, Zsuzsajó jól bevált meggybefőttjét, ami nem csak finom és szép, de könnyen elkészíthető és egészséges is.
A lényege, hogy nem tartalmaz semmi mást, csak a fáról frissen leszedett meggyet.
1. Mosd meg jó, majd magozd ki a meggyet lehetőleg úgy, hogy minél kevésbé roncsold a gyümölcsöt, így a sütiden szépen fog mutatni.
2. Melegítsd elő a sütőt 80-100 fokra, de a tepsi aljára, ahova később a befőttes üveget teszed, önts egy kevés vizet.
3. A felhasznált befőttes üvegeket forró vízben mossátok ki, hogy csíramentes legyen és ne penészesedjen be később.
4. Töltsd meg meggyel az üvegeket a peremükig, majd tedd a sütőbe és 1,5 óráig hagyd bent.
Kész a befőtt!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2011.07.14. 16:48:53
Mint ahogy a diéta is mondja:
www.personaltraining.hu/index.php/taplalkozas-egeszseg/dieta/1917-egy-klasszikus-dieta--testkontroll