A természetesség útján haladva elkészítettük egy ismerősünk, Zsuzsajó jól bevált meggybefőttjét, ami nem csak finom és szép, de könnyen elkészíthető és egészséges is.

A lényege, hogy nem tartalmaz semmi mást, csak a fáról frissen leszedett meggyet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Mosd meg jó, majd magozd ki a meggyet lehetőleg úgy, hogy minél kevésbé roncsold a gyümölcsöt, így a sütiden szépen fog mutatni.

2. Melegítsd elő a sütőt 80-100 fokra, de a tepsi aljára, ahova később a befőttes üveget teszed, önts egy kevés vizet.

3. A felhasznált befőttes üvegeket forró vízben mossátok ki, hogy csíramentes legyen és ne penészesedjen be később.

4. Töltsd meg meggyel az üvegeket a peremükig, majd tedd a sütőbe és 1,5 óráig hagyd bent.

 

 

 

 

Kész a befőtt!

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr573060788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása