Íme a sokak által várt fondant elkészítésének módja. Próbálunk minél részletesebben leírni és képekkel illusztrálni a folyamatot.

Készüljetek fel, ragacsos egy munka, de megéri!

 

 

Szerintünk a pillecukros megoldás a legfinomabb. Mi mindig ezt használjuk.

Előnye az, hogy ha túl nagy adagot csinálsz, akkor is hónapokig eláll a hűtőben, ha légmentesen lezárod.

Sokféle színben kapható a boltokban, de ha fehér bevonatot vagy formát akarsz készíteni, akkor kizárólag fehér színű pillecukor a megfelelő.

 

 

1. lépés:

A fehér pillecukrot leöntöttük 2 evőkanál vízzel, majd a mikrohullámú sütőbe tettük kb. 10 mp-re, hogy megpuhuljon.
Az sem gond, ha kicsit folyós, mert a porcukor majd megkeményíti.

Fontos! Nem szabad kézzel nyúlni mikrózás után a cukorhoz, mert nagyon forró

 

 

 

2. lépés:                                                     

 

A kezed és a munkafelület mindig legyen vajas, különben minden pillecukros lesz.

 

 

 

 

 

3. lépés:


Ezután öntsd ki az olvasztott marshmallow-t a vajazott felületre és kezdd adagolni hozzá a porcukrot.

Bevásárláskor úgy készülj, hogy akár fél vagy egy kg porcukrot is hozzá kell önteni, míg a megfelelő állagot el nem éri.
(Ez függ attól is, hogy mennyi pillecukrot használsz.)

 

 

4. lépés:


 

 

A porcukor adagolást akkor hagyd abba, mikor már gyurmaszerű állagot kapsz. Ne legyen túl kemény, mert azzal nehéz dolgozni és egy idő után bekeményedik.

 

  

 

5. lépés: 

 

 

Ha kész, fóliázd be, hogy ne érje levegő.

Használat előtt érdemes hűtőben tartani, mert könnyen felmelegszik még a kéz hőjétől is.

 

 

 

(6. lépés): Ha színes masszára van szükséged, akkor használhatsz akár ételszínezéket is.
Ha van rá lehetőség, a természetes színezéket preferáljuk. Erre alkalmas például a meggylé, céklalé vagy akár a kakaópor,attól függően, milyen színt szeretnél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr653060602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása