2011.07.12. 14:27
Fondant elkészítése
Íme a sokak által várt fondant elkészítésének módja. Próbálunk minél részletesebben leírni és képekkel illusztrálni a folyamatot.
Készüljetek fel, ragacsos egy munka, de megéri!
Szerintünk a pillecukros megoldás a legfinomabb. Mi mindig ezt használjuk.
Előnye az, hogy ha túl nagy adagot csinálsz, akkor is hónapokig eláll a hűtőben, ha légmentesen lezárod.
Sokféle színben kapható a boltokban, de ha fehér bevonatot vagy formát akarsz készíteni, akkor kizárólag fehér színű pillecukor a megfelelő.
1. lépés:
A fehér pillecukrot leöntöttük 2 evőkanál vízzel, majd a mikrohullámú sütőbe tettük kb. 10 mp-re, hogy megpuhuljon.
Az sem gond, ha kicsit folyós, mert a porcukor majd megkeményíti.
Fontos! Nem szabad kézzel nyúlni mikrózás után a cukorhoz, mert nagyon forró
2. lépés:
A kezed és a munkafelület mindig legyen vajas, különben minden pillecukros lesz.
3. lépés:
Ezután öntsd ki az olvasztott marshmallow-t a vajazott felületre és kezdd adagolni hozzá a porcukrot.
Bevásárláskor úgy készülj, hogy akár fél vagy egy kg porcukrot is hozzá kell önteni, míg a megfelelő állagot el nem éri.
(Ez függ attól is, hogy mennyi pillecukrot használsz.)
4. lépés:
A porcukor adagolást akkor hagyd abba, mikor már gyurmaszerű állagot kapsz. Ne legyen túl kemény, mert azzal nehéz dolgozni és egy idő után bekeményedik.
5. lépés:
Ha kész, fóliázd be, hogy ne érje levegő.
Használat előtt érdemes hűtőben tartani, mert könnyen felmelegszik még a kéz hőjétől is.
(6. lépés): Ha színes masszára van szükséged, akkor használhatsz akár ételszínezéket is.
Ha van rá lehetőség, a természetes színezéket preferáljuk. Erre alkalmas például a meggylé, céklalé vagy akár a kakaópor,attól függően, milyen színt szeretnél.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.