Itt a levendulavirág szezonja!

Ez a virág sokféle módon felhasználható, számos jótékony hatása ismert. Csak néhányat kiemelve, használható görcsoldóként, fájdalomcsillapítóként. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére is. 

Az se essen kétségbe, aki nem rendelkezik a fenti panaszokkal :), mert illata, aromája miatt a sütés kiegészítő elemeként is nagyon jól funkcionál.

Talán blogunk fő profilját ismerve nem meglepő, hogy egy nagyon finom levendulás muffin receptje következik:

 

Az elkészítés a szokásos. Külön keverjük össze a 'száraz' és 'nedves' anyagokat, majd elegyítsük őket. Az extra lépés a levendulás cukor elkészítése.

 

 

 

 

125g kristálycukorba kell kb. fél csokor levendulavirágot törni.

1-2 napig állni hagyjuk, hogy a cukor átvegye a levendula illatát és ízét.

 

 

 

 

 

 

 

'száraz' összetevők:

 

270 g liszt

125 g levendulás cukor

1 tk fahéj

2 tk sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

 

 

 

 

'nedves' összetevők:

 

 

1 natúr joghurt

1 tojás

3 ek olaj

 

 

 

 

Az elkészített masszát belenyomtuk a sütőformába.

Kipróbáltuk muffinpapírral és anélkül is, mindkettő jól sikerült.

A tészta közepére még a sütést megelőzően egy csokidarabot tettünk, ami később szépen ráolvadt a sütik tetejére.

 

 

Sokféle díszítést kipróbáltunk. Hol meggyet, hol levendulát vagy éppen meggyes levendulakrémet használtunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. Következő alkalommal formabontók leszünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr473060874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása