Muffint sütni jó, mert az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban elkészíthető finomság. Jó benne, hogy szinte mindenféle ízkompozíció elkészíthető, csinálhatsz édeseket, sósakat, akár édes-sósakat is.

Ma, mi az édesek közül választottunk egy kedvencünket: MARCIPÁNOS-DIÓS-BARACKOS muffint. Azoknak ajánljuk, akik szeretik átélni azt a furcsa, agybizsergető, endorfin-felszabadulós érzést, amit egy ilyen hiperédes sütemény fogyasztása okoz.

Nem is csigázunk tovább titeket, íme a recept képekkel:

 

 

150g liszt

100g darált dió

100g cukor

2 kk sütőpor

50g apró kockára vágott, nyers marcipánmassza

 

 

 

 

 

2 db tojás

250ml natúr joghurt

100ml baracklekvár

1dl olaj

 

 

 

 

 

Első lépésként melegítsd be a sütődet (légkeverésest 180 fokra, hagyományost 200-ra).

Mivel muffint sütni jó és szinte gyerekjáték :), nem kell mást tenned, mint összekeverni a 'száraz' és 'nedves'  összetevőket egy-egy külön tálban, majd a két komponensből egy masszát csinálni. A tésztát muffin formába töltjük, majd a sütöbe tesszük. 30 perc után már kész is az endorfin bomba!

 

 

 

Én már néha itt elkezdem a fogyasztást, mert aki szeret sütit sütni, az azt is tudja, hogy a sütemény folyamatos kóstolgatása rendkívül fontos...:)

 

 

 

 Ahogy korábbi bejegyzésünkben említettem, a muffinokat babalátogatásra sütöttük. Ezért szerettünk volna ebben a hangulatban dekorálni.

 

 

 

A díszítéshez az általunk nagyon kedvelt pillecukros fondant-t használtuk.

(Aminek az elkészítése és bemutatása hamarosan olvasható a blogon.)

Ezzel könnyen lehet formákat és felületeket is készíteni.

Mert ha bababuli, akkor legyünk színesek!:)


 

 

 

 

 

Muffint enni jó, mert...na jó, szerintem ezt mindenki tudja!

A babalátogatáson készült képünk is ezt bizonyíta, persze a muffint nem a baba, hanem a bátyja ette.

 

 

 

Muffint ajándékozni jó, mert olyan meglepetés ez, ami egyedi, alkalomhoz illően elkészíthető, és mindenki szívesen fogadja. Önálló és kiegészítő ajándékként is kiválóan funkcionál. A siker pedig garantált, mert amellett, hogy nagyon finom, érezteted szeretteiddel, hogy igazán gondoltál rájuk, és nem sajnálod az időt a megörvendeztetésükre.

 

 

 

 

 

 

A mi muffinjaink így sikerültek:

 

 

 

 

 

Mindenkinek jó sütögetést!

 

 

PS. Már a babalátogatós sütésnél kipattant az új muffin ötlet az agyunkból. Annyit talán megint elárulhatunk, hogy rendhagyó muffinra számíthattok, ami reméljük csak meglepő lesz, és nem mulatságos...;)

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr972814957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fauvesfauves 2011.04.14. 08:07:21

Minden gyerek álma a sok pici tortácska. Gyors leenni a tetejéről a díszítést, aztán vissza a homokozóba.
Szép muffinok, gratula!
süti beállítások módosítása