Sziasztok!

A mostani egy gyors poszt lesz, de mindenképp meg akartuk osztani veletek élményeinket. Több okunk is van ünnepelni ma. Egyrészt befutott az első komolyabb megrendelésünk (egy húsvéti partyt látunk el epres muffinnal). Másrészt átléptük történetünk során először az 50-es 'álom-lájkhatárt'!!!

Mikor elindítottuk a blogot, nem is gondoltuk, hogy ennyien fogjátok szeretni, olvasni. Köszi a sok-sok lájkot! Nézegessétek továbbra is a muffinmaffiát, mert még sok fini dolog van a tarsolyunkban. Például a holnapi megrendelésre megálmodott túrós-citromos muffinunk, aminek receptjét most is megkapjátok, mint mindig.

'Száraz' hozzávalók: (16 db-ra)

30 dkg liszt

20 dkg cukor

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

'Nedves' anyagok:

4 tojás

1,25 dl tej

25 dkg túró

10 dkg olvasztott vaj

 

A 'száraz' és a 'nedves' hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd a kettőt egy masszává dolgozzuk. A tésztát muffinformákba töltjük, majd előmelegített sütőbe 15-20 percre betesszük. A túrónak köszönhetően nagyon puha, omlós lesz a sütink. 'Hátránya', hogy szinte mértéktelen habzsolásra ösztönöz.

A sütőből kivett muffinokba frissen citromos krémet töltöttünk habzsákkal.

A citromos krém hozzávalói:
1 tojás
1 evőkanál liszt
10 dkg porcukor
0,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
1 citrom szűrt leve
15 dkg margarin

A tojást, lisztet, porcukrot és tejet összekeverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Levesszük a lángról, és hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját. Végül a margarinnal puhítjuk.

A muffinok tetejére zselatinnal leöntött mézédes epret tettünk, végül a tökéletes hatásért olvasztott csokival is díszítettünk egy picit.

 

PS. Most rohanunk, mert a sütés folytatódik, mivel nagy mennyiséget rendeltek a holnapi húsvéti banzájra. Reméljük, hogy siker lesz! Az élményeinket mindenképp megosztjuk majd veletek.

 

Üdv, Nóri és Ami

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr452848574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása