Bocs, hogy tegnap nem postoltunk, de elszólított minket a jégkorong világbajnokság. A lényeg, hogy itt vagyunk és megint van új ötletünk.

Elsősorban a csokiimádók figyeljenek jól, mert elkészítettük a nagy csokibombát, ami valóban nagyot robban!

Tegnap először sikerült legyártanunk az ideális muffin tésztát, ami magas, nem folyik szét, és nagyon finom. Ha sütni támad kedved, mindenképp ezt a receptet használd, és ne mást. Mi már több száz összetevő-kombinációt kipróbáltunk, és eddig ez jött be leginkább.

Szimpla csokis muffin:

Tészta:

 150 g liszt

  2 db tojás

  3 tk sütőpor

  125 g cukor

  1,5 dl olívaolaj

  1 db vaniliás cukor

   kb 5 ek kakaópor

 

 

 

 A hozzávalókat összekeverjük, majd a tésztát a muffin formák kb 2/3-áig töltjük.         180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10-15 percig sütjük.

 Dupla csokis muffin

A még meleg muffinokat csoki pudinggal tölthetjük. Ha van habzsákod, azzal a legegyszerűbb a művelet. Ha nincs, csinálj tölcsérformát egy papírdarabból, és azzal adagold a pudingot!

 

 

 És az igazán édesszájúaknak: triplacsokis muffin

 

 

 

 

Gőz fölött olvaszd meg a csokoládét, majd mártsd bele a muffinokat!

 

 

 

 

 

Ezzel kész is vagyunk! Mi ennél egy kicsit tovább mentünk, mert ma jöttek meg a korábban rendelt cukrászkellékeink (habzsák, nyomócsövek), és szerettük volna őket kipróbálni. Mindig is nagy álmunk volt ilyeneket beszerezni, de nem volt alkalom, hogy költekezzünk. Mióta elindítottuk a blogunkat, (a mi legnagyobb örömünkre) egyre többen szeretnek minket és lájkolnak, így egyre motiváltabbak vagyunk az újításokban, na meg persze a vásárolgatásokban.

Szóval a kellékek már az asztalon voltak, de tudás még sehol. Néztünk interneten 'amatőr' videókat, és hátradőlve konstatáltuk, hogy süteményt díszíteni egyszerű. Aztán nekiláttunk, két-három óra próbálkozás, szenvedés, majd rádöbbentünk, hogy sütit dekorálni nagggyon nem nem könnyű...!

Nekünk ma ilyenek lettek a muffinjaink. Persze gyakorolni nem lehet eleget, így mi sem adjuk fel, és harcolunk tovább a túl folyékony cukormázakkal és a túl kemény vajkrémekkel. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PS: Ki szereti a kaszinó tojást? Ami anyu titkos receptje alapján készítjük a holnapi húsvéti fogást, no persze mint mindig, most is muffinba töltve. Aki kíváncsi, hogy sikerült, járjon utána a muffinmaffián!

Üdv, Nóri és Ami

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr962838339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása