Kedves Blogolvasóink,

nálunk megint itt járt a nyuszi, és itt hagyott egy muffinnal teli fészket. Szerencsére még elcsíptük, így a mi közvetítésünkben megkaphatjátok a répás-mascarpones finomság receptjét. Szerintünk vendégségbe ilyen ajándékkosárkával érkezni nagyon tuti dolog!

Annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni. Mikor elkészült (na jó, most lelepleztük magunkat) és megkóstoltuk, nem tudtunk megszólalni, akkora volt az 'ízélmény'.

 

A sárgarépa édeskés íze, a dió és a lágy mascarpone kiválóan harmonizálnak.

A krém szépen díszíthető, de ajánlatos pár órát a hűtőben pihentetni alkalmazás előtt, hogy könnyen felvihető legyen.

Mi fondant díszeket gyártottunk, és vajkrémmel is extráztunk. Nagyon élveztük ennek a muffinnak a készítését!

 

 Lássuk a receptet:

 

 20 dkg liszt

 3 lapos tk sütőpor

 1-1 lapos kk őrölt fahéj,
 szerecsendió, szegfűszeg

 csipetnyi só

 2 tk vaníliás cukor

 apróra vágott dió

 

 Ezeket a hozzávalókat összekeverjük.

 

 

 

   2 db tojás

   15 dkg cukor

   1,5 dl olívaolaj

   1 narancs reszelt héja

   3 közepes sárgarépa kislyukú reszelőn lereszelve

 

 

 

A tojást, cukrot, olívaolajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a narancs-, illetve répareszeléket. A piros tál tartalmát a tojásos masszához öntjük. A kész masszát 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Mi légkeveréses sütővel dolgoztunk, de ha neked hagyományos van,  25 percig is maradhat.

 

A kész muffinok tetejére, vagy még a sütés előtt lehet darált diót is szórni, ez tovább javít az összhatáson.

Ezután jöhet a mascarpone krém, amit előtte ízlés szerint porcukorral lehet keverni. (a mascarponet lehet natúr krémsajttal helyettesíteni)

 

 

 

Többen is kérték, hogy tegyünk fel több képet, azért készültünk még egy bónusz muffinnal is. Az tészta itt is ugyanaz, de mascarpone helyett fondant a díszítés. A nyuszi kicsit béna lett, de szerintünk, 'ő' is el fog fogyni...:)

 

 

PS. Béna nyuszival búcsúzunk mára. Holnap, ha még nem fosztották ki az összes boltot, húsvéti sonka kerül a muffinmaffia asztalára.

 

Üdv, Nóri és Ami

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://muffinmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr942842983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása