2011.04.16. 21:31
muffin el classico
Ígéretünkhöz híven elkészítettük a nagy spanyol focirangadó muffinját.
Pasijaink kérése volt, hogy meccs mellé készítsünk valami finomat.
Választásunk a spanyol omlettre esett, mert mi is lehetne spanyolosabb...? Így aztán az omlett ízvilágát muffinba töltöttük.
Nagyot vállaltunk vele, mert főételként kellett szervíroznunk az általában nasiként fogyasztott muffint. Ezért a déli nemzet zászlójának megfelelően sárga citromot és piros paradicsomot használtunk köretnek.
A citromot mozzarellával és bazsalikommal, a paradicsomot pedig fűszeres tonhalfilével töltöttük meg, majd 20 percig sütöttük. Ezzel is fokoztuk a mediterrán hangulatot, mert ez a trió tényleg nagyot üt!
A főszereplő persze most is a muffin volt.
Receptünk:
<-- 3 db tojás
1 közepes krumpli
só
olívabogyó
olívaolaj
Olívaolajon 10 percig (lefedve) pároltuk a sózott krumplit, hozzáöntöttük a tojást, majd félnyers állapotig sütöttük.
<-- 200g liszt
1db felvert tojás
1 lilahagyma felszeletelve
1,5 dl tejföl
1ek sütőpor
1 tk mustár
petrezselyem
só
bors
A piros tál tartalmát összekevertük. A masszát úgy osztottuk el, hogy minden sütőforma 1/3-ába tésztát tettünk, ezután következett egy adag spanyol omlett, majd lefedtük tésztával a tetejét. 180 fokra hevített sütőben 15-20 percig sütöttük.
Szerintünk siker volt, mert a fiúk a meccsről is megfeledkeztek egy pillanatra...persze csak egy pillanatra...!:)
PS. Jövő héten húsvét. Ha még valaki nem tudja, mivel lehetne kitörni a klasszikus sonka-főtt tojás, francia saláta egyhangúságából, egy pár jó ötletért érdemes lesz gyakran rákattintanod a muffinmaffiára! Minden nap egy izgi recept vár!
Szólj hozzá!
Címkék: spanyol krumpli el hagyma citrom paradicsom muffin sajt sós tonhal bazsalikom omlett olíva petrezselyem classico
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.